пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

З Днем народження, Біла Церква!

У бібліотеці відбувся День краєзнавства на тему "Біла Церква – місто багатонаціональне", присвячений Дню міста.

Для членів клубу "Сузір'я" працівниці бібліотеки організували цікаву зустріч з головою Громадської організації «Товариство німців м. Біла Церква «Відродження» Русланою Ткач.

Руслана Василівна розповіла про історію створення товариства, яке було засноване за ініціативи етнічних німців міста. Вона поділилася тим, як товариство популяризує німецьку культуру та традиції, організовуючи різноманітні заходи. Присутні із цікавістю слухали розповідь про національний німецький костюм, його елементи та їх символічне значення.

Окремо Руслана Ткач поділилася історією своєї родини, що викликало жвавий інтерес у слухачів та багато запитань, на які пані Руслана із задоволенням відповідала.

Захід став чудовою нагодою для учасників більше дізнатися про багатонаціональну історію Білої Церкви та про внесок німецької громади у культурне життя міста.

Для клубу "Серпанок" було організовано культурно-мистецьку годину під назвою "Біла Церква в моєму серці". З нагоди Дня міста учасників заходу привітали бандуристи школи мистецтв №6, вихованці Олени Василівни Полонської. Їхня гра на бандурі та спів створили справжню атмосферу свята, зачарувавши присутніх своєю майстерністю.

Бібліотекарка Світлана Могорит підготувала цікаву розповідь про історичні факти, пов'язані з Білою Церквою, та видатних білоцерківців, які зробили значний внесок у розвиток міста. Учасники заходу присвячували вірші своєму рідному місту, виражаючи свою любов та гордість.

Заходи подарували відвідувачам багато позитивних емоцій, об’єднавши їх у святкуванні та вшануванні культурної спадщини рідного міста.

четвер, 12 вересня 2024 р.

Здорова дитина - щаслива дитина

До Дня фізичної культури і спорту, який відзначається у другу суботу вересня, у бібліотеці відбулося захоплююче спортивне свято для дітей під назвою "Здорова дитина - щаслива дитина". Це стало справжнім феєрверком активності та радості для молодших відвідувачів.

На свято бібліотекарки підготували для дітей різноманітні конкурси та змагання, що включали вправи на спритність, швидкість та кмітливість. Кожна дитина мала можливість проявити свої спортивні таланти і змагатися за перемогу у дружній атмосфері.

Крім активних ігор, були  організовані цікаві та веселі естафети, що заохочували дітей до фізичної активності та командної роботи. Всі учасники отримали позитивні емоції, а за свої зусилля і старання були нагороджені цукерками-медалями.

Святкування Дня фізичної культури і спорту в бібліотеці стало не лише можливістю для дітей проявити свої спортивні навички, але й чудовим приводом для спільного проведення часу і зміцнення здоров'я у веселій та дружній атмосфері.

середа, 11 вересня 2024 р.

Світ за кадром

У бібліотеці для членів клубу "Сузір'я" бібліотекарка Жанна Харченко провела кіногодину "Світ за кадром", присвячений Дню українського кіно, яке відзначається у другу суботу вересня. Під час заходу вона розповіла про видатних режисерів, які прославили український кінематограф, таких як Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко, Леонід Осика, Микола Мащенко та Олександр Довженко.

Окремо Жанна Миколаївна зупинилася на важливій ролі українського кіно, особливо в наш час. Вона підкреслила, що сучасний український кінематограф не лише зберігає культурну спадщину, а й стає потужним інструментом для висвітлення актуальних подій, боротьби за свободу та правду, які мають велике значення під час війни. Документальні фільми, такі як "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, який здобув Оскар у 2024 році, допомагають донести до світової аудиторії історію України та її героїв.

Також бібліотекарка ознайомила учасників заходу з п'ятьма документальними стрічками 2024 року, присвяченими загиблим героям: «Да Вінчі», «Знищити та врятувати. Полковник ГУР Олег Бабій», «Солдат, народжений всміхатись», «Журналіст у формі» та «Фільм пам'яті про полеглого на війні Володимира В’язуна». Вона порадила переглянути ці фільми, щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну, і дізнатися більше про їхній героїзм.

понеділок, 9 вересня 2024 р.

Будеш, батьку, панувати поки живуть люди

У бібліотеці відбулася літературна година, присвячена 255-й річниці від дня народження видатного українського письменника Івана Котляревського. 9 вересня 1769 року народився основоположник нової української літератури.

Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла учасникам заходу про життя та творчість Котляревського, його значний внесок у розвиток української літератури та культури. Особливу увагу фахівчиня книгозбірні приділила творам письменника – «Енеїда» та «Наталка Полтавка». Пані Жанна підкреслила, що ці твори не лише свідчать про майстерність ювіляра, але й демонструють його глибоку любов до українського народу, знання історії і традицій.
Бібліотекарка Світлана Могорит презентувала присутнім власноруч створений буктрейлер до книги «Наталка Полтавка», якій цього року виповнюється 205 років з дня видання. Ця п’єса є знаковою роботою в українській драматургії, яка й сьогодні залишається важливою частиною театрального репертуару.
Також читачі із задоволенням переглянули уривок з відомого мультиплікаційного фільму «Енеїда». Екранізована поема перенесла їх у комічний світ героїв, який у поєднанні героїчного і народного гумору, підкреслив художній талант Котляревського.
Присутні дізналися багато цікавих фактів про особисте життя письменника та взяли участь в обговоренні його творів.

Наталка Полтавка: історія справжнього кохання та боротьби за щастя

Буктрейлер до відомої п’єси Івана Котляревського "Наталка Полтавка", яка цього року святкує своє 205-річчя. "Наталка Полтавка" – це класика української драматургії, яка вважається першим зразком народної української опери. П'єса відображає життя та побут простих українців, сповнена народних пісень і виразів, які передають національний дух.



понеділок, 2 вересня 2024 р.

Дорога до школи й до знань найсвітліша

День знань – свято, яке символізує початок нового навчального року. У цей день школярі та студенти з новими силами і ентузіазмом повертаються до навчальних закладів після літніх канікул.

З нагоди Дня знань фахівчиня бібліотеки-філії №4 сімейного читання Євгенія Ніколайчук провела для учнів 2-А класу Білоцерківської ПМЛГПш №16 перший урок «Дорога до школи й до знань найсвітліша». Бібліотекарка не тільки привітала дітей з початком навчального року, але й наголосила на важливості освіти та читання.

Під час уроку пані Євгенія розповіла малечі, що саме знання допомагають розвиватися, відкривати нові можливості та досягати своїх мрій. Особливе значення має читання книг. Бібліотекарка підкреслила, що книги не лише розважають, але й є джерелом знань, вони допомагають краще розуміти світ навколо. Дітлахи дізналися, що бібліотека – це місце, де можна знайти багато цікавих та корисних книжок, які допоможуть у навчанні, а також розвиватимуть фантазію та уяву.

Другокласники залюбки гортали сторінки яскравих видань, які нещодавно надійшли до бібліотеки. Особливий інтерес у малечі викликали довідкові видання для маленьких чомучок – книги, що відповідають на найрізноманітніші питання, які можуть виникнути у допитливих учнів.

Цей урок став для дітей важливим стартом на шляху до знань і, сподіваємося, допоможе їм полюбити книги і навчання.