четвер, 26 вересня 2024 р.

Поет-борець за українське слово

У бібліотеці відбувся літературний четвер під назвою "Поет-борець за українське слово", присвячений 95-річчю видатного поета, перекладача, громадського діяча, літературного критика та Героя України Дмитра Павличка. Бібліотекарка Світлана Могорит розповіла про життєвий шлях поета, його вагомий внесок у розвиток української культури та боротьбу за незалежність України.

Учасники заходу занурилися в глибини поетичних світів Дмитра Павличка, сповнених любові до Батьківщини, філософських роздумів про життя, природу і людину. Були представлені світлини, що ілюструють найважливіші моменти з життя поета. Бібліотекарки читали вірші, що змушують замислитися над глибокими темами людського буття.

Окрему увагу приділили пісням на слова Павличка, серед яких «Дзвенить у зорях небо чисте», «Над морем», «Впали роси на покоси», а також легендарній «Два кольори». На заході було показано інтерв'ю з поетом, у якому він розповідає про історію написання пісні «Два кольори» та ті загрози, що виникли для нього після її створення.

Крім того, розповідь торкнулася сімейного життя ювіляра, зокрема, згадали трагічну долю його старшої доньки. Не залишили поза увагою й політичну діяльність Дмитра Павличка, який завжди активно виступав на захист української мови та культури.

Захід викликав великий інтерес у присутніх і отримав схвальні відгуки. Учасники залишилися враженими глибиною творчості поета та його відданістю українській справі.

Немає коментарів:

Дописати коментар