понеділок, 9 вересня 2024 р.

Будеш, батьку, панувати поки живуть люди

У бібліотеці відбулася літературна година, присвячена 255-й річниці від дня народження видатного українського письменника Івана Котляревського. 9 вересня 1769 року народився основоположник нової української літератури.

Бібліотекарка Жанна Харченко розповіла учасникам заходу про життя та творчість Котляревського, його значний внесок у розвиток української літератури та культури. Особливу увагу фахівчиня книгозбірні приділила творам письменника – «Енеїда» та «Наталка Полтавка». Пані Жанна підкреслила, що ці твори не лише свідчать про майстерність ювіляра, але й демонструють його глибоку любов до українського народу, знання історії і традицій.
Бібліотекарка Світлана Могорит презентувала присутнім власноруч створений буктрейлер до книги «Наталка Полтавка», якій цього року виповнюється 205 років з дня видання. Ця п’єса є знаковою роботою в українській драматургії, яка й сьогодні залишається важливою частиною театрального репертуару.
Також читачі із задоволенням переглянули уривок з відомого мультиплікаційного фільму «Енеїда». Екранізована поема перенесла їх у комічний світ героїв, який у поєднанні героїчного і народного гумору, підкреслив художній талант Котляревського.
Присутні дізналися багато цікавих фактів про особисте життя письменника та взяли участь в обговоренні його творів.

Немає коментарів:

Дописати коментар