четвер, 4 квітня 2024 р.

Бібліофреш: новинки літератури для дітей

Нещодавно фонд бібліотеки сімейного читання поповнився новими виданнями різножанрових книг. Можливо серед них є ті, які ви давно мріяли прочитати? Тоді чекаємо на вас. У нас є для вас та ваших дітей ще багато чого цікавого.

Гридін, С. Федько у віртуальному місті : повість / Сергій Гридін. – К. : Знання, 2021. – 150, [1] с.

Навіть між найкращими друзями часом трапляються прикрі непорозуміння. Іноді їхні наслідки можуть бути непередбачувані. У другій книзі Сергія Гридіна про пригоди комп’ютерного віруса у віртуальному місті Біленькому та його друзям доведеться докласти чимало зусиль і здолати безліч перешкод, щоб визволити Федька з антивірусного полону, а заразом врятувати місцевих мешканців від нищівного вторгнення китайських вірусів.

Дерманський, С. «Тю!» – сказав їжачок / Сашко Дерманський ; іл. А. Потьомкіної. – Х. : Віват, 2023. – 142, [1] с. : іл. – (У вирі пригод).

Тю Колючий із радістю дослідив би річечку, але поки що він може тільки мріяти про мандри, сидячи на кладочці. Та одного дня роздуми Тю перериває Михась, якому терміново потрібно знайти бодай краплинку меду. Відтак у житті їжачка з’являється впевнений у собі ведмедик-дружбандит, кмітлива білочка-дружбандитка Лампочка і пригоди, від яких перехоплює дух. А поки дружбанда досліджує бджіл, МЕДпункт і чужі оселі лісян, Зизаній Колючий, татко Тю, досліджує таких собі людяків. І одного разу не повертається з нічної вилазки... Разом із друзями Тю має знайти людяків і врятувати татка. Отак воно й буває: думаєш, пригоди закінчуються, а насправді вони лише починаються.

Королів-Старий, В. Хуха-Моховинка : вибрані казки / Василь Королів-Старий ; іл. К. Лавра. – К. : Знання, 2021. – 158, [1] с. : іл. – (Скарбничка).

У літературній казці Василя Короліва-Старого «Хуха-Моховинка» розповідається про пригоди міфічної маленької істоти. Це — зворушлива історія про пухнастих тваринок, які живуть у лісі і не несуть жодної шкоди людям. Чуйне ставлення до природи, милосердя і добро — саме цьому вчить чарівна казка.


МакДоналд, М. Джуді Муді й талісман невдачі / Меган МакДоналд ; іл. П. Рейнолдса ; з англ. пер. Н. Ясіновська. – Л. : Старий Лев, 2021. – 166, [5] с. : іл.

Відтоді, як у Джуді Муді є щасливе пенні, вона тримає смугу удачі за хвіст. Тож їй обов’язково має пощастити й на шкільній олімпіаді грамотіїв, адже переможцеві випаде нагода помандрувати до Вашингтона, де живе сам президент! Але через одну прикру випадковість її щаслива монетка обертається на талісман невдачі. Чи завадить це Джуді Муді потрапити до Вашингтона? Аж ніяк!

Мальмузі, Л. Неандертальський хлопчик у школі : [казкова повість] / Лучано Мальмузі ; худож. М. Воронцов ; [пер. з іт. Д. Гапоненка]. – Х. : Школа, 2022. – 219, [4] с. : кол. іл. – (Неандертальський хлопчик).

Ця книжка містить дотепну історію про незвичайні пригоди первісних людей, а розповідає її не хто інший, як Неандертальський хлопчик. Він разом із друзями опановує науку життя у первісній школі, відкриває секрети полювання на снігового барана, бере участь у традиційному купанні неандертальського племені у великій сільській калюжі, перемагає у кумедних, а іноді й небезпечних спортивних змаганнях племен… Тож ласкаво просимо до льодовикового періоду!

Мункастер, Г. Айседора Мун і піжамна вечірка / Гаррієт Мункастер ; [пер. з англ. Б. Синякевич]. – Х. : Віват, 2022. – 123, [3] с. : іл. – (Айседора Мун).

Айседора вельми схвильована: Зої запросила до себе на пiжамну вечiрку, а вона ж нiколи не була на таких заходах! Та виявляється, на подруг уже чекає купа справ: випiкання тортiв, нiчний бенкет i нескiнченна кiлькiсть магiчних iсторiй. От би протриматися всю нiч, щоб усiм насолодитися сповна!

Мункастер, Г. Айседора Мун на шоу талантів / Гаррієт Мункастер ; [пер. з англ. Б. Синякевич]. – Х. : Віват, 2022. – 149, [8] с. – (Айседора Мун).

Ось-ось розпочнеться вампiрський бал, Айседора просто не може дочекатися! Залишилася одна проблема: дiвчинцi доведеться змагатися з дiтьми iнших вампiрiв у шоу талантiв. Здiбностi Айседори не надто вампiрськi. А що, як глядачi смiятимуться з неї? Шоу таки вiдбудеться, але чи не забракне Айседорi смiливостi продемонструвати свiй справжнiй хист?

Ран, Ю. Кіт-детектив Альф / Юліта Ран. – Х. : Ранок, 2022. – [36] с. : іл. – (Хвостаті історії).

Неймовірна історія про кота на ім'я Альф, якого обожнює вся родина. Серед рідних цей сірий пухнастик зажив слави справжнього детектива. І не дарма. Щоб не загубилося вдома, Альф це неодмінно знайде. Та одного разу зникло не щось, а маленький хлопчик. І кіт-детектив поспішає на пошуки. Для читання дорослими дітям.

Толонен, Т. Бабайка під землею : [казкова повість] / Туутіккі Толонен ; худож. П. Піткянен ; [пер. з фін. І. Малевич]. – Х. : Школа, 2022. – 285, [1] с. – (Бабайка).

Друга частина пригод переносить читача під землю, туди, де живуть бабайки. Майккі йде в гості до своєї любої пильної бабайки Гурр, від якої тягне запахом погреба з картоплею. Чи довга туди дорога? Майккі не має уявлення. І халат нічого не каже. Майккі блукає підземними тунелями під проводом брамника. У той самий час на земній поверхні Гілла і Каапо роблять усе, щоб зв’язатися з Майккі, — і врешті їм вдається!

Шеперд, Е. Хлопчик, який вирощував драконів : [повість] / Енді Шеперд ; іл. С. Огілві ; пер. з англ. О. Ренн. – Л. : Старий Лев, 2022. – 214, [5] с.

«Хлопчик, який вирощував драконів» — перша книжка в серії британської письменниці Енді Шеперд про Томаса та його дивовижні пригоди з драконами. У саду дідуся юний Томас знаходить дивне дерево із незвичними плодами. Ні про що не здогадуючись, хлопець забирає один плід додому. Яке ж його здивування, коли звідти вилуплюється крихітний дракон! Хто б не мріяв мати найкрутішу у світі домашню тваринку? Та якщо хочете вирощувати драконів, варто знати, у що вплутуєтеся. Бо дракони — то не тільки веселощі та ігри. Тож тепер Томасові доведеться навчитися доглядати за справжніми драконами!

Немає коментарів:

Дописати коментар