пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

З Днем народження, Біла Церква!

У бібліотеці відбувся День краєзнавства на тему "Біла Церква – місто багатонаціональне", присвячений Дню міста.

Для членів клубу "Сузір'я" працівниці бібліотеки організували цікаву зустріч з головою Громадської організації «Товариство німців м. Біла Церква «Відродження» Русланою Ткач.

Руслана Василівна розповіла про історію створення товариства, яке було засноване за ініціативи етнічних німців міста. Вона поділилася тим, як товариство популяризує німецьку культуру та традиції, організовуючи різноманітні заходи. Присутні із цікавістю слухали розповідь про національний німецький костюм, його елементи та їх символічне значення.

Окремо Руслана Ткач поділилася історією своєї родини, що викликало жвавий інтерес у слухачів та багато запитань, на які пані Руслана із задоволенням відповідала.

Захід став чудовою нагодою для учасників більше дізнатися про багатонаціональну історію Білої Церкви та про внесок німецької громади у культурне життя міста.

Для клубу "Серпанок" було організовано культурно-мистецьку годину під назвою "Біла Церква в моєму серці". З нагоди Дня міста учасників заходу привітали бандуристи школи мистецтв №6, вихованці Олени Василівни Полонської. Їхня гра на бандурі та спів створили справжню атмосферу свята, зачарувавши присутніх своєю майстерністю.

Бібліотекарка Світлана Могорит підготувала цікаву розповідь про історичні факти, пов'язані з Білою Церквою, та видатних білоцерківців, які зробили значний внесок у розвиток міста. Учасники заходу присвячували вірші своєму рідному місту, виражаючи свою любов та гордість.

Заходи подарували відвідувачам багато позитивних емоцій, об’єднавши їх у святкуванні та вшануванні культурної спадщини рідного міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар