середа, 11 вересня 2024 р.

Світ за кадром

У бібліотеці для членів клубу "Сузір'я" бібліотекарка Жанна Харченко провела кіногодину "Світ за кадром", присвячений Дню українського кіно, яке відзначається у другу суботу вересня. Під час заходу вона розповіла про видатних режисерів, які прославили український кінематограф, таких як Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко, Леонід Осика, Микола Мащенко та Олександр Довженко.

Окремо Жанна Миколаївна зупинилася на важливій ролі українського кіно, особливо в наш час. Вона підкреслила, що сучасний український кінематограф не лише зберігає культурну спадщину, а й стає потужним інструментом для висвітлення актуальних подій, боротьби за свободу та правду, які мають велике значення під час війни. Документальні фільми, такі як "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, який здобув Оскар у 2024 році, допомагають донести до світової аудиторії історію України та її героїв.

Також бібліотекарка ознайомила учасників заходу з п'ятьма документальними стрічками 2024 року, присвяченими загиблим героям: «Да Вінчі», «Знищити та врятувати. Полковник ГУР Олег Бабій», «Солдат, народжений всміхатись», «Журналіст у формі» та «Фільм пам'яті про полеглого на війні Володимира В’язуна». Вона порадила переглянути ці фільми, щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну, і дізнатися більше про їхній героїзм.

Немає коментарів:

Дописати коментар