середа, 21 серпня 2024 р.

Магія слова Сергія Жадана

У бібліотеці відбувся День інформації «Я себе почуваю, як ріка, яка пливе проти власної течії…», присвячений 50-річному ювілею одного з найвидатніших українських письменників сучасності Сергія Жадана.

Цього дня відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з життям і творчістю ювіляра, який народився 23 серпня 1974 року в місті Старобільськ Луганської області. Виріс у регіоні, що згодом став епіцентром суспільно-політичних подій, які глибоко вплинули на його письменницьку діяльність.
Літературний дебют Жадана відбувся в середині 1990-х років. Його перші вірші та проза швидко здобули визнання завдяки своєму унікальному стилю, який поєднував елементи постмодернізму, соціальної критики та глибокої індивідуальності. Збірка поезій "Цитатник" (1995) та роман "Депеш Мод" (2004) стали першими великими успіхами на його творчому шляху.
У рамках Дня інформації в бібліотеці оформлена книжкова виставка під назвою «Магія слова Сергія Жадана». Відвідувачі можуть переглянути найвідоміші твори письменника, серед яких його поетичні збірки, романи та есеї. Особливу увагу привертають книги, що розкривають теми війни, переселенців та сучасних викликів українського суспільства, які автор талановито описує у своїх книгах. На виставці представлені такі знакові твори, як «Ворошиловград», «Інтернат», «Життя Марії», «Псалом авіації», «Список кораблів» та інші.
Читачі ділилися своїми враженнями від прози та поезії ювіляра, наголошуючи на глибині та актуальності тем, що поширюються в його книгах, зокрема в контексті сучасних подій в Україні.
Творчість Сергія Жадана перекладена на багато мов світу, що свідчить про його міжнародне визнання. Він є лауреатом численних літературних премій, серед яких Премія імені Йозефа Конрада, Премія Василя Стуса та багато інших. У 2015 році його було номіновано на Нобелівську премію з літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар