четвер, 22 серпня 2024 р.

Прапор України повіває, синьо-жовтим златом сяє

У бібліотеці відбулася патріотична година для дітей, присвячена Дню прапора України під назвою "Наш прапор – наша сила", на якому маленькі читачі мали змогу дізнатися більше про один із найважливіших символів держави.

Працівники бібліотеки розпочали зустріч із розповіді про історію українського прапора, його значення для народу та місце в історії країни. Вони пояснили, що синьо-жовті кольори символізують мирне небо та пшеничні лани, які здавна є символом добробуту української нації. А ще діти ознайомилися з цікавими та дивовижними прапорами світу, з їх унікальними історіями та значеннями. Учасники заходу дізналися, коли і в яких випадках в Україні піднімають прапор. 

Діти активно ділилися своїми знаннями та враженнями, розповідаючи про важливі моменти, коли прапор є символом гордості та національної єдності. Одним з таких подій є Олімпійські ігри. Бібліотекарки підготували презентацію, в якій показали чемпіонів Олімпійських ігор 2024 року. Відзначили, що на п'єдесталі перемоги вони стояли з українським прапором, демонструючи всьому світу силу та відвагу нашої нації.

Незабутнім моментом свята став пісенний виступ Ніколь, вихованки школи мистецтв №2, яка проникливо виконала патріотичну пісню.

На згадку про  цей важливий день усі діти отримали в подарунок маленькі прапорці, як символ гордості за свою країну.

Такі патріотичні заходи допомагають виховувати в молодому поколінні любов до Батьківщини та повагу до її символів, адже саме з таких маленьких кроків починається велика національна свідомість.

Немає коментарів:

Дописати коментар