пʼятниця, 13 жовтня 2023 р.

Княгиня української пісні

14 жовтня 1943 року, у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, у селі Корещина Глобинського району Полтавської області, в родині фронтовика Панаса Коржа та його дружини Марії народилася донечка Рая. Талановита дівчинка славилася гарним голосом (мецо-сопрано) на всю округу. Спочатку співала у сільському хорі, потім брала участь у художній самодіяльності Кременчуцького автозаводу, була в свій час солісткою Полтавської, Житомирської, Херсонської філармоній та Черкаського народного хору.

До 80-річчя від дня народження відомої української співачки Раїси Кириченко працівники бібліотеки сімейного читання підготували для читачів літературно-музичну годину "Княгиня української пісні". Завідувачка Катерина Волинець розповіла присутнім про роки життя і творчості співачки, наповнені піснями, щастям, ніжністю, любов'ю до матері, родини, рідної землі, а також часи випробовувань, боротьби з важкою хворобою. Та попри все, пісня завжди підтримувала Раїсу Панасівну живильною наснагою рідної України.
Звучали на заході відеозаписи відомих пісень співачки "Мамина вишня", "Два крила", "Жіноча доля", Ой на горі два дубки". Як гімн любові до Батьківщини прозвучала пісня Раїси Кириченко "Я - Україна"

Немає коментарів:

Дописати коментар