середу, 11 жовтня 2023 р.

У всіх дівчаток світу є своє свято!

11 жовтня - Міжнародний день дівчат.


До цього дня бібліотекарі підготували для читайликів – учнів 4-В класу природничо-математичного ліцею-гімназії №16 літературно-етнографічний подіум «Найкрасивіші, наймиліші, найтендітніші!»

Бібліотекарка Жанна Харченко познайомила дітей з історіями дівчат, які не побоялись кинути виклик цілому світові. Вразила читачів розповідь про Малалу Юсуфзай, борчиню за освіту для жінок і дітей в Пакистані. В 2014 році Малала отримала Нобелівську премію миру. Дівчина стала наймолодшою лауреаткою з коли-небудь намінованих та віддала всі призові гроші на відкриття другої середньої школи для дівчат в Пакистані.

Цікавою для четвертокласників була розповідь бібліотекарки Галини Чередник про значення імені кожної дівчинки класу. Також діти із задоволенням відповідали на запитання казкової вікторини, слухали про книги, героїнями яких стали дівчатка: «Василинка – руда вдача» Ганни Владимирської, «Полінка» Віталія Запеки, «Русалонька із 7-Б» Марини Павленко, «Сестричка» Олі Русіної, «Джуді Муді» Меган МакДоналд, «Полліанна» Елеонор Портер тощо.

Всі дівчатка класу взяли участь в етнографічному подіумі, талановито демонструючи жіночі обереги: хустинки, намиста, віночки. Ці речі здавна мають надприродню силу і передаються від покоління до покоління.

Хлопці теж не були осторонь: вітали однокласниць зі святом, згадували правила етику, вчилися говорити дівчатам компліменти.

Сьогодні неодмінно привітайте своїх донечок, сестричок, подружок з цим важливим і гарним святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар