вівторок, 12 вересня 2023 р.

Автографи історії на вулицях Білої Церкви

Біле місто над Россю ясною

У свята і у будні зі мною.

Я його світанкову красу

Крізь роки і віки пронесу.

На початку вересня славетне місто Біла Церква відсвяткувало 991-й день народження. Історія нашого міста надзвичайно велична і цікава. Вона закарбувалося в літописах, памятниках, архітектурних спорудах, описана у творах письменників, зображена на картинах художників, оспівана у піснях поетів і композиторів.

До свята рідного міста працівники бібліотеки провели День краєзнавства «Автографи історії на вулицях Білої Церкви». Для 5-Д класу природничо-математичного ліцею-гімназії №16 бібліотекарі підготували медіа-урок «Біла Церква – жива спадщина віків». Завідувачка Катерина Волинець розповіла учням про історію міста та його околиць, детально зупинилася на назвах вулиць мікрорайону ДНС. Це, насамперед, вулиці Василя Стуса, Гетьмана Сагайдачного, Володимира Іванціва, бульвару Олександрійського.

Юлія Харченко познайомила учнів з історією створення парку «Олександрія», його різноманітним рослинним світом. А Світлана Могорит підготувала презентацію цікавих фактів про перлини садово-паркового різноманіття.

Для учасників клубу «BookLand» у бібліотеці було проведено поетичну годину «Біла Церква – диво веселкове». Діти ознайомилися з творчістю письменників-краян Анатолія Кульчицького, Володимира Іванціва, Андрія Гудими, Ніни Опанасенко, Леоніда Гажали, які оспівували наше славне місто над Россю.    

Немає коментарів:

Дописати коментар