четвер, 16 лютого 2023 р.

У нашій пам’яті вони навічно залишились

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Цього дня вшановуємо пам’ять про тих, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Революція Гідності стала протестом у новітній історії України, боротьбою українців за свої права і демократичний європейський вибір.
До дев’ятої річниці тих кривавих подій на Майдані працівники бібліотеки провели для восьмикласників ліцею "Білоцерківський колегіум" акцію пам'яті "У нашій пам’яті вони навічно залишились ".

Бібліотекарі розповіли про силове протистояння під час Революції Гідності та підготували для учнів мультимедійну презентацію світлин тих трагічних поді, наголосивши, що саме в період із 18 до 20 лютого 2014 року загинули та отримали травми найбільше протестувальників. За кілька місяців протесту в столиці силовики вбили 107 людей, яких нарекли Небесною Сотнею.
Весь біль і жах цих подій українці, як співуча нація, виражали в піснях. Музика допомагала вистояти та піднімала дух патріотизму. На захід були запрошені учні шкіл мистецтв №1та №6. Вони виконали музині номери, які звучали під час Революції Гідності.
Бібліотекарі представили восьмикласникам книги, які описують події Революції Гідності та його героїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар