пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Наш герб – тризуб


19 лютого – День Державного Герба України. 31 рік тому, 1992 року, Верховна Рада України постановою затвердила Малий Державний Герб незалежної України.

До цього дня працівники бібліотеки сімейного читання спільно з бібліотекаркою природничо-математичного ліцею-гімназії № 16 Мирославою Пациаді провели для семикласників урок державності «Наш Герб – тризуб». Під час заходу діти дізналися, що тризуб має тисячолітню історію. У давні часи він був знаком Київської держави часів правління Володимира Великого. З часом дизайн тризуба змінювався, був навіть двозуб. На довгий час тризуб був забутий, а повернувся він як державний символ 1918 року, коли Українська Центральна Рада офіційно затвердила його як герб УНР. В срср тризуб потрапив під переслідування як символ національно-визвольної боротьби за незалежність та вважався "знаком українських націоналістів".
Сьогодні тризуб став таким же впізнаваним у світі, як і український прапор. Він є символом незламності та стійкості українців.
Такі заходи виховують у підростаючого покоління шанобливе ставлення до державних символів, патріотизм і гордість за свою країну.

Немає коментарів:

Дописати коментар