вівторок, 8 листопада 2022 р.

Чуєш, брате мій...

9 листопада 1872 року народився відомий український письменник, громадський діяч Богдан Лепкий. Доля щедро обдарувала його талантами. І він не змарнував жодного. Богдан Сильвестрович залишив багату творчу спадщину як поет і прозаїк, критик і літературознавець, видавець і редактор, талановитий художник, музикант, декламатор художніх творів.

До 150-річчя від дня народження письменника працівники бібліотеки сімейного читання підготували і провели для членів клубу "Сузір'я" літературно-музичну композицію "Чуєш, брате мій". Завідувачка Катерина Волинець розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях письменника, бібліотекарі Жанна Харченко і Юлія Харченко познайомили читачів з тетралогією "Мазепа". 

Патріотичні вірші поета звучали у виконанні Галини Чередник і Зої Чутковської: "Отсе тая червона калина, що повік не зів'яне: пригадає її Україна, як з мертвих повстане..." У відеопрезентації, яку підготувала Світлана Могорит, звучали пісні на слова Богдана Лепкого: відома пісня січових стрільців "Журавлі" ("Чуєш, брате мій") та улюблена лірична пісня про кохання, яку багато хто вважає народною, "Час рікою пливе"

Немає коментарів:

Дописати коментар