середу, 9 листопада 2022 р.

Єдиний скарб у тебе - рідна мова

Наймолодші читайлики завжди найбажаніші гості бібліотеки. От і сьогодні, у День української писемності та мови, малеча завітала до бібліотеки.

Малюки завжди такі рухливі та безпосередні виявили неабияку зосередженість, долучившись до мовної гри-конкурсу "Єдиний скарб у тебе - рідна мова". Малі читайлики - справжні патріоти, вони впевнено називали українські державні символи та дізналися, що в українського народу є ще й народні символи: вишитий рушник, святий хліб, материнська пісня, писанка, лелека, віночок, барвінок, верба і калина.

На згадку про гарне свято, малюки виготовилис Яскраву аплікацію з кетягом калини, що є народним символом боротьби за свободу.

Дітвора охоче демонструвала свою обізнаність у великій кількості українських народних казок. Не зважаючи на юний вік, маленькі ерудити вже знайомі з постатями великих українців: Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки.  

Зворушливо і щемно звучала українська мова з дитячих вуст, коли малюки творили пестливу форму слів: "яблуко - яблучко, квітка - квіточка, сонце - сонечко" . Так, наша мова лагідна і ніжна, стійка і мужня, шляхетна і горда, барвиста і дзвінка, материнська, рідна, а ще найкраща, наймиліша і найдорожча. Вона житиме вічно, як і народ незламний та величний, що плекав її з давніх давен і передасть нащадкам - ось таким розумним читайликам - справжнім українцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар