вівторок, 11 жовтня 2022 р.

Найкрасивіші, наймиліші, найтендітніші


А ви чули про таке свято, як Міжнародний день дівчаток?

Свято це відзначається 11 жовтня; його було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 2011 року на знак визнання прав дівчаток.


Ця дата закликає зосередити увагу на необхідності розв'язання проблем, з якими стикаються дівчатка в усьому світі ( ранні шлюби, дискримінація, насильство і погані умови навчання тощо). Важливо з самого дитинства підтримувати лідерські якості, амбіції і активність дівчаток, щоб у майбутньому вони ставали успішними і щасливими жінками!
Пропонуємо читачам  добірку книг українських і зарубіжних письменників, героїні яких - яскраві, милі, хоробрі, дівчата, які демонструють силу характеру і своїм прикладом надихають всебічно розвиватися і діяти!

Л. Монтгомері "Енн із Зелених Дахів". Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. Енн - балакуча, чарівна дівчинка з багатою уявою. Працелюбна, чутлива і дбайлива, ввічлива і комунікабельна, готова зрушити гори і здійснювати подвиги, в тому числі, заради своїх друзів!

Т.Стрижевська "Файні товсті дівки, йо!" Мілка й Зоряна абсолютно сучасні дівчатка! Вони знають геть усе про моду, і їхнє життя розписане за канонами провідних жіночих журналів. Та ось одного разу невблаганна доля на цілий місяць закидає їх до бабусі в далеке карпатське село. І тут гламурність мусить пройти випробування Справжністю!Що від неї залишиться на лоні справжньої природи, у спілкуванні зі справжніми людьми та ще й тоді, коли у дівчаток уперше починають зароджуватися справжні почуття? Такі історії допомагають батькам виховати своїх дітей талановитими й відповідальними особистостями.


Л.Керрол "Аліса в Країні Див". Ця книга шедевр дитячої літератури. Ще за життя автора перевиданий понад тридцять разів. Аліса дуже допитлива, і саме ця якість допомагає їй відкривати для себе світ з усіма цікавими речами, які є в ньому. Аліса має багато позитивних рис, які в неї варто перейняти - доброта, ввічливість і вихованість, повага до усіх живих створінь. Через свою мрійливість і наївність Аліса іноді потрапляє в неприємні ситуації, але її приклад може стати гарним уроком для юних читачок.

А. Ліндгрен "Пеппі Довгапанчоха". Дівчинка, для якої затісні будь-які рамки, — фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна. Неймовірно щедра. І трішечки самотня. Пеппі абсолютна незалежна і її не хвилює, що про неї подумають інші.А ще вона любить тварин і у неї золоте серце! В деяких країнах з диктаторським режимом ця книга була заборонена! 

А.Ліндгрен "Роня, дочка розбійника". У повісті-казці видатна дитяча письменниця розповідає про дівчинку Роню та про незвіданий світ, у якому все незвичайне, таємниче і чарівне. Роня — дочка ватажка розбійників — мешкає в лісі разом із ватагою свого батька. Вона має незалежну вдачу, смілива, безпосередня і допитлива, вміє постояти за себе. Ронні ретельно вивчає навколишній світ, вчиться захищатися від різних небезпек. А ще вона хороша і вірна подруга! 

Зіркою книг Дж.Ролінг про Гаррі Поттера є звичайно сам Гаррі. Але чи переміг би цей юний чаклун своїх ворогів без допомоги своєї розумної подруги Герміони Грейнджер? Без її сміливості і рішучості? 

"Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків" — життєві нариси про 50 видатних українських жінок, які йшли за своїм покликанням. Серед героїнь книги – науковиці, лікарки, дизайнерки, військові, спортсменки, активістки, волонтерки, літераторки. Книжка розповідає не лише про особистий успіх кожної героїні, а й про великі вчинки, які змінили світ та вплинули на життя багатьох людей.








Немає коментарів:

Дописати коментар