пʼятницю, 15 квітня 2022 р.

Корисні продукти, які допоможуть подолати стрес

Листова зелень Згідно з дослідженням, щоденне вживання навіть однієї порції листових зелених овочів уповільнює старіння

Різнокольорові фрукти і овочі Вчені констатують, що сполуки, які містяться у складі червоного перцю, чорниці, броколі, баклажанів, можуть пригнічувати запалення нервової тканини, покращувати пам'ять, сон, настрій. Корисним є авокадо: його жири сприяють засвоєнню інших овочів.

Морська риба, морепродукти Сардини, оселедець, мідії, тріска, водорості та інші морепродукти є джерелами жирних кислот омега-3 з довгим ланцюгом, які необхідні мозку. Споживання їх у достатній кількості пов'язане з поліпшенням пам'яті і здібностей до навчання, підвищенням швидкості когнітивних функцій.

Горіхи, боби і насіння багаті на рослинний білок і клітковину, допомагають знижувати рівень цукру і холестерину у крові, що є важливим для мозку.

Спеції і трави Дослідники виявили, що гвоздика, кориця, мускатний горіх, куркума, імбир та інші спеції містять поживні речовини, які покращують якість пам'яті, знижують стрес, поліпшують сон.

Ферментовані продукти Корисні бактерії, що складають мікрофлору нашого кишківника, активно розвиваються за умови споживання таких продуктів. Ферментованими є сир, пахта, йогурт, квашена капуста, кефір, кисломолочні напої, чайний гриб, кімчі.

Темний шоколад і какао Доведено,що люди, які регулярно вживають  темний шоколад, на 70 % знижують ризик появи у себе симптомів депресії. Позитивний вплив цього продукту на мозок пояснюється дією флавонолів, що містяться у какао.

Сподіваюсь, що ці поради будуть корисними для вас. Будьмо здорові!


Немає коментарів:

Дописати коментар