понеділок, 18 квітня 2022 р.

Нам треба вчитись бути переможцями

18 квітня Володимиру Рутківському виповнилося  б 85 років. Його називають письменником, який робив читачів щасливими. Особливо дітей. Доброзичливий, мудрий, виважений і харизматичний Велетень Слова", - ділиться спогадами письменник Сашко Дерманський.

Світ творчості письменника - зримий і відчутний, а тому навіть той, хто вперше зіткнеться з самим поняттям «Україна», в творах В. Рутківського зможе відчути й зрозуміти життя «по-українськи», знайде відповіді на близькі та важливі йому питання.

Роман "Сторожова застава" та тетралогія "Джури" про пригоди козаків - одні з найулюбленіших книжок дітей в Україні.

Цілі покоління  дітлахів виростали на його пригодницьких творах.

Серед останніх його нагород - премія Книга року ВВС за двотомний роман "Сині води" та премія Тараса Шевченка за тетралогію про джур: "Джури козака Швайки", "Джури-характерники", "Джури і підводний човен", "Джури і Кудлатик".

У 2017 році у прокат вийшла яскрава українська пригодницька стрічка "Сторожова застава", це - екранізація одного з найвідоміших пригодницьких романів Рутківського.

Нам усім бракує цього тонкого знавця України -  красивої, доброї, переможної.  Володимир Григорович - людина, що вчила свого читача дивитися на наш український світ очима героя, кликала бачити перемоги, радіти життю. Своїми історіями він ростив покоління гордих і вільних українців та змінював тих, хто жив покірною людиною. Над його книгами не плачеться, після них хочеться жити, любити й пишатися тим, що ти славний українець!.  Раджу всім  в кожну тяжку хвилину, взяти його книжку й набратися сили та йти далі.

Немає коментарів:

Дописати коментар