пʼятницю, 14 травня 2021 р.

Лікує природа: конвалія

Конвалія вже починає квітнути. Її цінують за красу та аромат. Росте ця красуня на тінистих або наполовину затінених ділянках З давніх-давен люди, милуючись чарівною квіткою, вигадували перекази і казки про її походження. Її називали сльозами Богородиці, краплями поту богині Діани. З відомих казок братів Грімм ми можемо дізнатися, що ці квіти – перлини з розірваного намиста Білосніжки, що вони служать крихітним гномам ліхтариками, що в ці дзвіночки ховається ночами сонячний зайчик. У кожного народу була своя казка про цю квітку. Але всі ці легенди схожі на саму конвалію - невинні, чисті і трішки сумні.

Слід взяти до уваги, що всі частини конвалії отруйні. Сильний аромат крихітних квіток може викликати головний біль, тому приміщення, в якому знаходиться букетик конвалій, необхідно регулярно провітрювати.
Конвалія використовується у фармакології, народній медицині. На основі цієї рослини робить корисні ліки для стимуляції серцевої діяльності, а також заспокійливі препарати. Ефірну олію конвалії використовують для приготування дорогих парфумів

Немає коментарів:

Дописати коментар