четвер, 13 травня 2021 р.

Чарівник Країни Оз

«Якби я міг зробити все те, про що просять мої маленькі друзі, мені б довелося написати ще кількадесят книжок, щоб задовольнити їх. Бо писання цих книжок тішить мене так само, як дітей…», – так писав американський письменник Ліман Френк Баум. Перш ніж упевнитися, що саме історії для дітей є справою його життя, він перепробував чимало професій і захоплень: був журналістом, актором, представником торговельної компанії, написав п’єсу, керував оперними театрами і навіть розводив курей. В історію світової літератури письменник увійшов як один із найвідоміших казкарів.

До 165-річчя від дня народження письменника бібліотекар Галина Чередник підготувала та провела для учнів 3-Д класу СПМШ №16 (класовод О.Соломаніна) літературну годину «Чарівник з Країни ОЗ».  Вона розповіла про життя Френка Баума, який народився 15 травня 185 року, та познайомила з його книгами. Усі 14 видань про пригоди головної героїні Дороті та її друзів зібрані у серії «Чарівна Країна Оз». Діти жваво обговорювали різних казкових персонажів, розповідали свої історії. Кожна казка – чарівний світ, у якому відбуваються неймовірні пригоди і живуть дивовижні персонажі.

Книга «Чарівник Країни Оз» – миттєво завоювала популярність в Україні і, зокрема, у читачів нашої бібліотеки. За мотивами казкової повісті було поставлено чимало спектаклів у музичних і драматичних театрах, створено низку лялькових вистав, знято декілька кінофільмів.

Завітайте до нашої бібліотеки і самі переконаєтеся, прочитавши хоча б одну з книг доброго письменника-чарівника!


Немає коментарів:

Дописати коментар