четвер, 29 квітня 2021 р.

Танцюють всі

Щороку 29 квітня по всьому світу відзначається Міжнародний день танцю. Це свято, присвячене всім стилям танцю, почали відзначати з 1982 року за ініціативою Міжнародної ради танцю при ЮНЕСКО, в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра (реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як "батько сучасного балету).
Головна ідея цього свята - об'єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва, а сам День танцю - це привід для її вшанування, а ще - її здатності долати всі політичні, культурні та етнічні межі, можливості об'єднувати людей в ім'я дружби і миру, дозволяючи їм говорити однією мовою - мовою танцю. 

І, звичайно ж, в цей день весь танцюючий світ - колективи театрів опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти. відзначатимуть своє професійне свято. Форми ж святкування вельми різноманітні — від традиційних концертів і виступів до танцювальних флешмобів і незвичайних уявлень.

Немає коментарів:

Дописати коментар