суботу, 10 квітня 2021 р.

Кроки Незалежності: 2000 рік

У 2021 році Україна святкує 30-річчя Незалежності. До цієї визначної дати у повідомленнях під хештегом #Кроки_Незалежності разом згадуємо події, які творили історію України з року в рік.

Чим запам'ятався 2000 рік:

2000 рік був визнаний як НАЙСІМЕЙНІШИЙ. Рік запам'ятався бумом на усиновлення дітей: 7692 малюка знайшли нові сім'ї.

🇺🇦В Україні стає на два офіційні вихідні менше: 7 і 8 листопада визнані вже не червоними днями календаря.

🇺🇦Людство зітхнуло з полегшенням: у новорічну ніч 2000-го запланований кінець світу не відбувся.

🇺🇦22 лютого в Україні вводиться мораторій на смертні вироки.

🇺🇦На початку року в ефірі каналу «1+1» стартує серіал «День народження буржуя», знятий актором і режисером Анатолієм Матешком. Роман сучасного письменника Юрія Рогози «День народження буржуя» надходить у продаж водночас з прем’єрою фільму.

🇺🇦24 липня 2000 року Президент Л.Кучма підписує указ про оголошення цього дня Днем Державного Прапора України.

🇺🇦На Олімпійських іграх в австралійському Сіднеї у вересні 2000 року українка Яна Клочкова встановлює світовий рекорд із водних видів спорту на дистанції 400 м, а також європейський рекорд на дистанції 200 м комплексним плаванням. Спортсменку називають «золотою рибкою» України.

🇺🇦16 листопада в лісі у Таращанському районі Київщини знаходять обезголовлений труп керівника інтернет-проєкту «Ураїнська правда» Георгія Гонгадзе.

🇺🇦28 листопада лідер соціалістів Олександр Мороз під час пре-конференції оприлюднює магнітофонний запис, який дістане назву «плівки Мельниченка».

🇺🇦У грудні почалися масові протести, які ввійдуть у історію як акція «Україна без Кучми»

🇺🇦15 грудня о 13.17 год, під час трансляції телемосту «Чорнобильська АЕС – Національний палац «Україна», за наказом Президента України Л.Кучми назавжди зупиняється реактор енергоблоку №3 Чорнобильської АЕС.


Немає коментарів:

Дописати коментар