неділю, 15 листопада 2020 р.

Найвідоміша казкарка світу - Астрід Ліндгрен

14 листопада виповнюється 113 років від дня народження шведської дитячої письменниці - Астрід Ліндгрен. книги перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у 100 країнах.
Сьогодні вона найбільш відома завдяки своїм творам "
Карлсон, що живе на даху" та "Пеппі Довгапанчоха".
Сама
 письменниця завжди називала своє дитинство щасливим (в ньому було багато ігор і пригод) і вказувала на те, що саме воно служило джерелом натхнення для її творчості. 

Астрід Ліндгрен створила за своє життя понад сорок повістей і стільки ж так званих «Книжок-малюнків», де тексту менше, ніж ілюстрацій, — ці книжки призначені для найменших читачів. Твори її можна поділити на дві групи. Одна — повісті з казковим сюжетом або такі, де дія відбувається у світі, створеному уявою їхніх героїв, як та ж «Пеппі Довга панчоха», чи «Малий і Карлсон, що живе на даху», чи «Міо, мій Міо», чи «Брати Лев'яче Серце».

Друга — реалістичні твори, такі як «Расмус-волоцюга» або три повісті про Калле Блюмквіста. Це пригодницькі твори. Їхні герої — звичайні діти з малого містечка: веселі, дотепні, винахідливі, часом здатні на нерозважні вчинки, але й спроможні стати в обороні справедливості проти підступів і навіть злочинів.

Немає коментарів:

Дописати коментар