вівторок, 30 червня 2020 р.

Улюблена книга дітей із серії про Гаррі Поттера


30 червня 1997 року у Великобританії вийшла перша книга про Гаррі Поттера - «Гаррі Поттер і філософський камінь».
Це улюблена серія книжок про Гаррі Поттера відомої англійської письменниці Дж. К. РолінгХоґвартсі стала дуже популярною для багатьох маленьких читайликів. Але найулюбленішою книжкою серії так і залишилася перша - "Гаррі Поттер та філософський камінь".
Саме з цієї книжки починаються пригоди Гаррі Поттера - хлопчика-чаклуна. Він сирота, бо його батьків вбив злий чаклун Волдеморт. Живе Гаррі в сім'ї Дурслі - з тіткою, його чоловіком та сином. Дурслі пишаються своєю "нормальністю", і ненавидять все, що не є на їхній погляд "нормальним", у тому числі і Гаррі. Як потім узнав Гаррі, Дурслі - маґли, тобто люди без магічних здібностей. Але ж Гаррі - чаклун і має вчитися у школі чарів та чаклунства - Гоґвортсі. 
Саме у Гоґвортсі відбувається більша частина подій, описаних у книзі. На шляху до школи Гаррі знайомиться з Роном Візлі і Герміоною Ґрейнджер, які потім стануть його найкращими друзями, і вперше свариться з Драко Мелжоєм, який стане його ворогом. Діти вчаться, розважаються, розгадують таємниці, попадають у халепи. На друзів чекають небезпечні пригоди, але вони долають всі перешкоди завдяки своїй дружбі.






Немає коментарів:

Дописати коментар