неділю, 28 червня 2020 р.

Вранці вставши, вмийся і прибери свою планету

Антуан де Сент-Экзюпери
29 червня 120 років тому в шляхетній французькій сім'ї народився пілот з романтичною душею, письменник, філософ і поет Антуан Сент- Екзюпері. Повне ім'я літератора — Антуан Марі Жан-Батист Роже де Сент-Екзюпері. Зростаючи в атмосфері любові до мистецтва і літератури, Антуан мав багато талантів: грав на скрипці, малював,складав вірші, мріяв стати льотчиком. Світову славу здобув, як автор дивовижної філософської притчі, одягненої у форму казки під назвою "Маленький принц", яку вперше було опубліковано 6 квітня 1943 р. Це єдине видання, яке побачило світ за життя письменника. У творі він майстерно передав ідеї універсальних людських істин, ще раз нагадавши про людяність, добро та любов.
Улюблена книга дитинства : Маленький принцЗдається, немає в світі людини, яка б не знала хлопчика із золотим волоссям, що живе з трояндою на окремій планеті. Ця маленька планета, як уособлення дому для кожного з нас.  Такий простий і зрозумілий рецепт щастя: вранці вставши, вмийся і прибери свою планету. Твір - нагадування, що всі люди живуть на єдиній планеті й в ім'я її збереження потрібно змінитися.Нам усім конче необхідно духовно очиститися від вад, забути непорозуміння, прагнути до самовдосконалення, берегти чистим світ своєї душі. І тоді кожен з нас буде щасливим на своїй планеті.
Збулася дитяча мрія Антуана Сент- Екзюпері - стати льотчиком.Ремесло пілота стало й джерелом його поетичного натхнення. 1926 року в журналі «Срібний корабель» опубліковано перше оповідання Сент-Екзюпері — «Льотчик», а 1929 р. виходить його роман «Пошта — на Південь». Якийсь час він жив у Буенос-Айресі в Аргентині, де написав повість «Нічний, політ», опубліковану у Франції в 1931 р., за яку він отримав літературну премію і яку відразу ж було екранізовано.
Роман «Планета людей» опублікований у 1939 р.
В 1941 році пише «Військового льотчика».

Как дети воспринимают литературу? — МАЯК ПРОУ 1943 р. написано й опубліковано «Лист до заручника», також виходить у світ «Маленький принц».
31 червня 1944 року відбувся останній політ Антуана де Сент-Екзюпері.
1948 — опубліковано незакінчену повість «Цитадель».

Немає коментарів:

Дописати коментар