середу, 29 січня 2020 р.

Щасливий дар – писати для дітей



Його називають сонячним класиком, а ще – найвеселішим дитячим письменником, винахідником найдивовижніших створінь і чарівних образів. В його сонцесяйні казки хочеться зануритися по самі вінця душі. Мова йде про письменника, казкаря, неперевершеного фантазера Всеволода Нестайка. Унікальність майстра слова в щирій любові та відданості дитинству, адже він завжди лишався виключно дитячим письменником. Зі слів автора: «Усі діти у чомусь здібні, талановиті, вони завжди різні і цим дуже цікаві». Герої його творів дітлахи – допитливі та  винахідливі, веселі та непосидючі, вони вчаться дружити і співчувати, відрізняти добрі вчинки від поганих.

Напередодні святкування 90-літнього ювілею знаного казкаря працівники бібліотеки відвідали малих читайликів – учнів 4-А класу (класовод Г.Кикало) БЗШ №6 та чотирикласників БЗШ №7 (класоводи Л.Круковська та А.Тодосієнко). Діти проглянули презентацію, прослухали розповідь бібліотекаря Зої Чутковської про життєвий і творчий шлях письменника, із захопленням брали участь в літературній подорожі по казках Всеволода Нестайка, відповідали на запитання вікторини, складали карту лісової школи, а також поділилися враженнями від прочитаних творів улюбленого письменника.
Популяризація творів Всеволода Нестайка серед молодших школярів допомагає привити інтерес до читання дитячої літератури. Полюбити ці чудові, веселі, мудрі книги, щоб вчитися в них доброти і людяності, сміливості і милосердя.

Немає коментарів:

Дописати коментар