четвер, 30 січня 2020 р.

Сонячна країна Всеволода Нестайка



Твори цього письменника незмінно викликають усмішку на обличчі в не одного покоління читачів. Здогадалися про кого мова? Звісно – це найвеселіший український дитячий письменник Всеволод Нестайко. 30 січня йому виповнюється 90 років. Яку б книгу ювіляра ви не взяли – в кожній доброта перемагає злобу силою сміху та гумору. Письменник, як і його юні герої, творить добро щиро, із завзятою дитячої вигадкою. Від такої доброти стає світліше, людяніше у великому світі.
Хочете весело і з користю провести час із дитиною? Тоді почитайте разом книги Всеволода Нестайка . Пропонуємо декілька з них:

Нестайко В. В Країні Сонячних Зайчиків : казкова повість / Всеволод Нестайко. – К. : Країна Мрій, 2011. – 347 с.
Карколомні пригоди й чарівні перетворення, загадкові зникнення й несподівані з’яви, сміх, веселощі, сльози, розпач — все це химерно переплелося в іскрометних і вигадливих повістях-казках Всеволода Нестайка. Для широкого кола читачів.



Нестайко В. Дивовижні пригоди в лісовій школі . Таємничий агент Порча і козак Морозенко ; Таємниці лісею «Кондор» / Всеволод Нестайко. – Х : Школа. – 2013. – 124 с.
Лeгкa, життєpaдicнa, cпoвнeнa гумopу книгa poзпoвiдaє пpo вeceлi, дoтeпнi пpигoди зaйчикa, їжaчкa тa їxнix oднoклacникiв, учнiв cпeцiaлiзoвaнoї музичнoї лicoвoї шкoли з вeдмeжoю мoвoю виклaдaння, a тaкoж пpo нoвocтвopeний птaшиний лiceй. Для дiтeй мoлoдшoгo тa cepeдньoгo шкiльнoгo вiку.

Нестайко В. Дивовижні пригоди незвичайної Принцеси / Всеволод Нестайко. – К. : КМ-Букс. – 2010. – 48 с.
У цій казці принцеса Іванна геть не схожа на принцес, про яких звикли читати діти, адже їй не сидиться у палаці, їй зовсім не хочеться танцювати на балах. То про що ж мріє сучасна принцеса? Про це і дізнається юний читач із нової казки відомого українського письменника. Для дітей молодшого шкільного віку.



Нестайко В. Космонавти з нашого будинку / Всеволод Нестайко. – К. : КМ-Букс. – 2016. – 352 с.
Пepeд читaчeм пocтaє тaкe пpocтe i нeвимoвнo зpoзумiлe життя звичaйнo-нeзвичaйнix шкoляpiв, з йoгo paдoщaми й пpикpoщaми, пpигoдaми й нaвчaнням, cпpaвжнoю дpужбoю й зaпeклoю вopoжнeчeю, нeмoв тoй читaч caм, paзoм з гepoями дpужить i вopoгує, cмiєтьcя чи гнiвaєтьcя.



  
Нестайко В. Одиниця з обманом : повість / Всеволод Нестайко. – К. : Школа. – 2013. – 320 с.
Книга про шкільне життя 4-«Б» класу. Книга розповідає веселі, а часом і прикрі історії учнів класу.






Нестайко В. Пригоди близнят-козенят : казка / Всеволод Нестайко. – К. : Ранок. – 2015. – 80 с.
Казка розповідає про неймовірне перетворення братів-близнюків на козенят, їх неочікуване знайомство з чарівником та про подорож казковою країною, наповнену перепонами та випробуваннями. Добра, цікава та повчальна історія очікує маленьких читачів на сторінках цієї книги.




Нестайко В. Пригоди в кукурудзі : оповідання / Всеволод Нестайко. – К. : КМ-Букс. – 2017. – 203 с.
Поринаючи разом із маленькими героями оповідань у захопливі пригоди, юний читач пізнаватиме світ і дізнається, як відрізнити правду від кривди, як залишитися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне – що таке справжня дружба.

 


Нестайко В. Таємниці Віті Зайчика. Пригоди Грицька Половинки : повісті / Всеволод Нестайко. – Х. : Белкар-книга. – 2017. – 288 с.
У цій книжці юні читачі познайомляться з відомими повістями Всеволода Нестайка «Таємниця Віті Зайчика» і «Пригоди Грицька Половинки» про школярів, їхні веселі та дивовижні пригоди, дружбу, виховання характерів.




Нестайко В. Тереодори з Васюківки : трилогія про пригоди двох друзів / Всеволод Нестайко. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. – 2015. – 539 с.
Нелегко відшукати в сучасній літературі що-небудь настільки ж дотепне, веселе і талановите, як  ця геніальна книга Всеволода Нестайка. В ній описані надзвичайнi пригоди Робiнзона Кукурузо та його вiрного друга i однокласника Павлушi Завгороднього в школi, дома та на безлюдному островi поблизу села Васюкiвки.




Нестайко В. Чарівні окуляри : повість-казка / Всеволод Нестайко. – К. : Веселка. – 2016. – 93 с.
У книжці «Веселі окуляри» класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка розповідається про веселі казкові пригоди двох хлопчаків. Захопливі, сповнені гумору твори письменника надруковані багатьма мовами світу, за сюжетами його повістей і оповідань поставлені кінофільми.


Немає коментарів:

Дописати коментар