понеділок, 15 липня 2024 р.

З Днем Української Державності!

День Української Державності – це відносно нове, але значуще свято для кожного українця. Це свято покликане вшанувати багатовікову історію державотворення України, починаючи з часів Київської Русі і до сучасної незалежної держави.

Відзначається воно 15 липня, в День хрещення Київської Русі-України. Це  є нагадуванням про довгий шлях, який пройшли українці, захищаючи свою ідентичність, культуру та незалежність,  а сьогодні боронять країну у жорстокій війні із загарбниками 

До цього дня у бібліотеці оформлена книжкова виставка під назвою "Держави славна назва Україна", на якій представлені широкому загалу книжки, що висвітлюють різні етапи становлення української державності, видатних діячів, історичні події та культурні надбання України. Виставка спрямована на поглиблення знань відвідувачів про історичний шлях країни, її боротьбу за незалежність та роль у світовій історії.

Відзначаючи  День Державності, українці повинні осмислити своє минуле, усвідомити своє місце у світі та об'єднатися задля спільного майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар