пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Одягни вишиванку – це модно і гарно


Щороку у третій четвер травня українці святкують День вишиванки, яка є нашою національною гордістю.  За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід, як родинна реліквія. Вона є символом здоров'я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам'яті. Цього дня бібліотекарі завітали до учнів 2-В класу ліцею-гімназії №16 та провели для них годину народознавства «Одягни вишиванку – це модно і гарно». З піднесеним настроєм ошатно вбрана у вишиванки дітвора чекала на свято. 

Другокласники уважно прослухали розповідь бібліотекарів про історію і значення свята та про вишиванку, як народний символ, який об'єднує українців по всьому світу і людей небайдужих до долі нашої держави. А ще діти порадували відповідями на запитання вікторини, розгадували кросворд, проявивши при цьому неабияку кмітливість і уважність. 

Найбільше емоцій дітлахів викликала справжня дефіляда-демонстрація своїх унікальних вишиванок. Також не обійшлося без віршів та танців.  Позитивні емоції та  відчуття гордості за приналежність до українського народу не залишали малечу до кінця заходу. Пишаємось маленькими розумниками – українці вони такі! Сильні! Незламні! Сміливі і Вільні! З Днем вишиванки, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар