середа, 29 травня 2024 р.

Здорова жінка – здорова нація

Безперечно, здоров’я жінки є запорукою успіху та добробуту всієї сім’ї. Тому дбати про жіноче здоров’я потрібно з особливою увагою і турботою.

28 травня відзначається День здоров'я жінок. До цього дня у бібліотеці пройшов День інформації «Єдина краса – це здоровя». У читальній залі відбулася зустріч чита́чок з лікаркою сімейної медицини «Міського центру первинної медико-санітарної допомоги №2» Ларисою Нероденко. Лариса Миколаївна розповіла, що величезна кількість соціальних та професійних ролей у жінок, велика відповідальність та активність, стреси та навантаження, безперечно, впливають на їх фізичне та психічне здоров’я. 

Пані Лариса наголосила про важливість профілактичних заходів для збереження жіночого здоров’я. А саме:

·        контроль артеріального тиску, аналіз на визначення глюкози в крові, перевірка ліпідного профілю;

·        дотримання режиму праці та відпочинку, правильне харчування, уникнення шкідливих звичок, регулярні фізичні навантаження;

·        підтримання постійної нормальної ваги тіла зменшує ризик найбільш небезпечних захворювань – серцево-судинних, діабету та раку;

·        щорічний огляд лікаря акушера-гінеколога з метою профілактики та своєчасної діагностики захворювань жіночих статевих органів та захворювань, що передаються статевим шляхом;

·        обстеження шкіри – якщо під час самообстеження помітне нове підозріле пошкодження шкіри або родимка, яка за останні кілька тижнів змінила вигляд, варто відвідати лікаря для повного профілактичного огляду.

Відвідувачі заходу мали можливість ознайомитися з літературою медичної тематики, представленій на книжковій виставці «Інформація цікава і корисна».

На абонементі бібліотекарка Юлія Харченко підготувала для відвідувачів огляд літератури «Здорова жінка – здорова нація».

Немає коментарів:

Дописати коментар