середу, 17 квітня 2024 р.

Як говорити з дітьми про війну?

Коли з кожного доступного медіа лунають новини про війну, діти можуть відчувати страх, смуток, гнів і тривогу – незалежно від того, чи перебувають вони в гущі подій або неподалік. Дітям украй потрібне відчуття безпеки та захищеності.

«Як говорити з дітьми про війну?» Під такою назвою у бібліотеці пройшла година спілкування з учнями 6-Є класу ліцею-гімназії №16. 

Читання – один із дієвих різновидів терапії. Бібліотекарі розповіли, як за допомогою книжки подолати стрес та навчитися виходити зі складних ситуацій. Жанна Харченко познайомила дітей з книгами українських авторів про війну, в яких письменники надихають мріяти, вірити й перемагати. 

Дітям надзвичайно сподобалися книги Олі Русіної «Абрикоси зацвітають уночі», Ніни Фіалко «Новітня війна», Зоряни Живки «Пес Патрон», Інни Курило «Кексик-захисник», Андрія Кокотюхи «Врятувати березень». Ці книги про любов до рідного дому, дружбу, взаємодопомогу. Пані Жанна наголосила, що коли ми читаємо, ми потрапляємо в інший світ, де можемо забути про свої турботи і зосередитися на історії про яку читаємо. Це може бути дуже розслабляючим і заспокійливим, а також допомагає розширити свій кругозір і розвинути свою уяву.

   
 

Немає коментарів:

Дописати коментар