понеділок, 11 березня 2024 р.

Об’єднуємо Україну Тарасовим словом

З нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка у бібліотеці відбулася літературна година «Об’єднуємо Україну Тарасовим словом». У читальній залі зібралися члени клубу «Серпанок», щоб віддати шану великому Кобзарю та генію українського народу. Людмила Плохотнюк розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях поета, провела літературну вікторину «Знавці творів Шевченка», навела цікаві факти із життя Тараса Григоровича.

Юні читачі бібліотеки Ліза Тентюк і Соломія Кириченко, учасниці міського онлайн конкурсу «Тараса думки будуть жити віки», виконали вірші «Доля» та «Ой, гляну я, подивлюся». Під час заходу звучали і геніальні твори поета: уривки з поем «Катерина», «Швачка», «Гайдамаки», балад «Причинна», «Утоплена». У виконанні членів клубу проникливо прозвучали пісні «Думи мої, думи мої» та «Не женися на багатій».

Людмила Анатоліївна наголосила, що Тарас Шевченко не просто творив, а надихав до патріотизму, боротьби за правду, свободу та гідне майбутнє нашої країни. Треба всім пам’ятати великого Кобзаря, читати його твори, любити Україну, як любив її наш пророк – Тарас Григорович Шевченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар