понеділок, 11 березня 2024 р.

Кольори емоцій Галини Невінчаної

Зустріч з письменниками, презентації нових книг- це завжди подія в повсякденному житті бібліотеки. Адже читачам дуже важливо знати, як народжуються книги, хто їх редагує, ілюструє. Хто вони - головні герої книги? Як склалася їхня доля в реальному житті? На такі і багато інших запитань відповіла на зустрічі з десятикласниками ліцею "Білоцерківський колегіум" відома письменниця-краянка, член Національної спілки письменників України, лауреатка міської літературно-мистецької премії ім. І.С.Нечуя-Левицького Галина Невінчана. Пані Галина розповіла учням про свій шлях у літературу, показала відеопрезентацію художніх картин про свою родину, наголосивши, що письменництво для неї почалося з малярства. Маючи батька інженера-будівельника за фахом і художника за покликанням, Галина Вікторівна унаслідувала від нього неабиякий хист до малювання. Тож не дивно, що вона відома ще й як талановита художниця, дизайнерка.

Затамувавши подих, учні слухали сумну родинну історію Невінчаних, адже батько і мама Галини Вікторівна - колишні в'язні ГУЛАГу. Свою книгу "Зерна і жорна" письменниця присвятила своїм батькам і всім тим, чиї життя перемололи жорна найжорстокішої з імперій, яка і зараз продовжує нас знищувати. "Щоб не лише вижити, а й перемогти, - зазначила пані Галина - кожен українець повинен на відмінно знати рідну мову, історію і, щоб бути здоровим, сильним і мужнім, з дитинства потрібно займатися фізичною культурою і спортом".
Історичний роман "Амури і конкури" авторка присвятила своєму дідові - Івану Невінчаному. Саме його нотатки, написані на початку минулого століття, лягли в основу цієї книги, сповненої і романтичних, і трагічних подій.
Згаданими вище книгами Галина Вікторівна щедро обдарувала нашу бібліотеку і бібліотеку колегіуму.

Немає коментарів:

Дописати коментар