середу, 6 грудня 2023 р.

Читай. Пиши і розвивайся

В Україні триває Національний тиждень читання, який розпочався 4 грудня. У ці дні проходять літературно-мистецькі заходи, флешмоби, поетичні читання, презентації книг, засідання читацьких клубів, на яких учасники обговорюють улюблені літературні твори і ділитися враженнями від прочитаного.

У рамках Тижня працівники бібліотеки-філії №4 сімейного читання організували зустріч учнів 5-В класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №6 «Перспектива» з письменницею-краянкою Ганною Ручай, твори якої із задоволенням читають користувачі бібліотеки різних вікових категорій. Крім того вона є керівником літературної студії «Олександрійський бульвар», що працює при бібліотеці.
Письменниця розповіла про роботу студії, познайомила з творами талановитих студійців, які надруковані у збірниках «Зухвалі романтики» та «Олександрійський бульвар». Учениця цього класу, учасниця студії Маргарита Батрак прочитала власне оповідання «Пригоди Шарика»
Бібліотекарка Світлана Могорит повідомила, що гасло цьогорічного Національного тижня читання – «Бути своїми», яке нагадує про важливість зв’язку між поколіннями, читачами й літераторами та усіма українцями.
Вона наголосила, що читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим – у часи випробувань. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками. Такі заходи надихають підтримувати українську книжку, щоб читання стало повсякденною звичкою кожного, а Акція – гарною традицією в передріздвяний час об'єднуватися навколо читання.
Також 4–10 грудня можна долучитися до загальнонаціонального флешмобу в соцмережах й поділитися своїм читацьким досвідом із хештегами: #тижденьчитання2023 #бутисвоїми

Немає коментарів:

Дописати коментар