пʼятницю, 20 жовтня 2023 р.

Про тебе співаю, мій рідний краю

З нагоди виходу в світ нової книги заслуженого працівника культури України, члена Національної музичної спілки Анатолія Кульчицького «Зачарований травень мого життя» працівники бібліотеки-філії №4 сімейного читання організували творчу зустріч читачів бібліотеки з відомим краянином.

Завідувачка книгозбірнею Катерина Волинець познайомила присутніх з віхами життя і творчості Анатолія Кульчицького.
Пісенним подарунком ювіляру стали пісні «Козацькому роду» та «Я – Україна» у виконанні учасників вокального ансамблю «Співограй» (кер. Ольга Гаврилюк), які викликали хвилю щемних емоцій. Вірші про Україну, Білу Церкву звучали у виконанні талановитих юних декламаторів Захара Василенка та Владислава Мельниченка. Свої улюблені вірші «Сумнів», «Весна гряде», «Я розмовляю з рідним містом», гуморески «Соліст» і «Невдала любов» читали працівники бібліотеки Юлія Харченко, Світлана Могорит та Жанна Харченко.
Присутні мали можливість переглянути слайд-презентацію «Вони завжди в моєму серці», де на світлинах Анатолій Іванович разом зі своїми рідними – дружиною, дітьми, онуками, а також із друзями – відомими письменниками, діячами культури і мистецтва: Борисом Олійником, Миколою Вінграновським, Олександром Сизоненком, Миколою Сомом, Павлом Поповичем. Ювіляр тепло, щиро, з нотками суму згадував побратимів, розповідав цікаві історії їхньої дружби.
Бібліотекар Юлія Харченко поділилася спогадами про співпрацю бібліотек міста і району з Анатолієм Кульчицьким, розповіла про багаточисленні творчі зустрічі, презентації, конкурси, поїздки в село Яблунівку до пам’ятника Миколі Вінграновському.
Гарними українськими народними піснями привітали автора нової книги дует у складі Олександра Матвієнка і Наталії Мельник.
Звучали на зустрічі і пісні у виконанні Анатолія Івановича «Дивніше з див», «На снігу сліди», «Білоцерківчаночки».
Нова книга автора – це завжди велика радість для читачів і прихильників його пісенної творчості. Бажаємо Анатолію Івановичу Кульчицькому здоров’я, творчого натхнення, нових віршів і пісень, здійснення мрій і бажань, миру і перемоги! Ще багато-багато років даруйте людям пісню – нехай вона лунає!

Немає коментарів:

Дописати коментар