четвер, 30 березня 2023 р.

Цікаві історії з казкової шафи

30 березня святкує день народження відома письменниця Марина Павленко.

У цей день бібліотекарка Зоя Чутковська підготувала book-локацію дитячих повістей та казок письменниці.

Малеча 1-Б класу та 1-Д класу  ГПш №7 з цікавістю ознайомилась із творчістю ювілярки. Література написана для дітей вирізняється привабливістю і неповторною харизмою. Її книжки сповнені непідробної всеосяжної любові, адже писалися письменницею для власних дітей, коли ті були маленькі.

Дуже сподобалися малюкам казки з Ялосоветиної скрині "Півтора бажання" Марини Павленко. Кожна казка  особлива і має свою неповторну назву: є тут і "Недбала"," Неймовірна", "Сміхотлива", "Забудькувата" та інші кумедні казки. Школярі познайомились з дівчинкою Софійкою та Нехайликом з "Недбалої казки" і зробили свої висновки, що до чистоти та прибирання. Особливу увагу малих читайликів привернула соціальна повість "Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів?". 

Повість сповнена доброти і милосердя, співчуття і світлих сподівань. Малюки слухали розповідь бібліотекарки, затамувавши подих. Обговорення повісті пройшло в атмосфері розуміння і милосердя.

Книги Марини Павленко створені для дітей, вони навчають і надихають малечу на шляхетні вчинки, дають приклад взаємодопомого і доброти, вони, як добрі друзі завжди поряд. Отже читачів у нашій бібліотеці прибавилось, і то є велика радість!

Немає коментарів:

Дописати коментар