понеділок, 4 квітня 2022 р.

Природа як антидепресант

У час випробувань, які випали на долю українців, надзвичайно важливо зберігати спокій. Від нього залежить наш фізичний та емоційний стан. Давно відома істина, що прогулянки позитивно впливають на здоров’я та настрій людини. Тож ми продовжуємо вести рубрику #лікуєприрода, де будемо розповідати про непорушний зв’язок людини навколишнім середовищем, корисні властивості рослин, що зустрічаються у наших парках, лісах, скверах та присадибних ділянках.

Давно помічена залежність настрою і депресій від сезону, а тут ще й війна. Осіння та зимова похмурість сприяла зниженню рівня серотоніну мозку людини, який відповідає за настрій. Тому з приходом весни варто більше бувати на свіжому повітрі, «ловити» сонячні промінчики. При цьому слід уникати попадання прямого сонця на очі.

Квітень дарує нам розмаїття первоцвітів, із землі пробиваються молоді листочки цілющих трав. Зупинімось на хвильку, погляньмо навколо. На деревах бруньки вже зовсім скоро випустять свою першу зелень. Повітря чисте, прозоре, вдихайте його на повні груди та згадуйте щось приємне.

Такі регулярні прогулянки усунуть симптоми депресії та покращать настрій.


Немає коментарів:

Дописати коментар