суботу, 2 квітня 2022 р.

Пізнаємо світ через книги

Міжнародний день дитячої книги був започаткований засновницею організації "Міжнародна рада з дитячої книги" німецькою письменницею, журналісткою і перекладачкою Йєллою Лепман. Свято з'явилося в 1967 році і приурочене до дня народження одного з найвидатніших письменників казкарів - Ганса Х. Андерсена, який народився 2 квітня 1805 році.

Ця подія - прекрасна нагода привітати всіх, хто допомагає творам, адресованим дітям, з'являтися на світ. А це автори, редактори, художники, бібліотекарі, всі ті які, як кажуть, є родом з дитинства. І звичайно головні герої свята - діти!

Йєлла Лепман також заснувала Міжнародну дитячу бібліотеку, що являє собою професійно складений збірник кращих дитячих книг письменників світу.

Йєллі Лепман належить ідея організації премії імені Ганса Х.Андерсена для дитячих письменників. Ця премія вручається 2 квітня, на святі, кожні 2 роки. В даний час її лауреатами є понад 40 осіб - ілюстратори та письменники, серед них Астрід Лінгрен, Джанні Родарі, Туве Янссон і Джеймс Крюс.

У "Міжнародної ради дитячої книги" існує безліч національних відділень, і щороку одне з них стає почесним організатором свята. Працівники цього підрозділу придумують тему свята і запрошують відомого письменника з числа своїх співвітчизників для написання послання дітям планети, також запрошують художника. який створює тематичний плакат для свята.

Протягом усього року ці матеріали використовують для поширення інтересу до читання, що на думку організаторів, робить значущий вплив на інтелектуальний і духовний розвиток дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар