пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Не обминеш своїх доріг

3 грудня виповнилося б 65 років нашій землячці, відомій письменниці, члену Національної спілки письменників України – Галині Семенівні Гай. Ми мали щастя спілкуватися з нею на творчих зустрічах та у повсякденному житті. Галина Семенівна була частою гостею бібліотеки сімейного читання, презентуючи свою творчість, популяризуючи, як редактор, видавництво «Буква». Це тонка щира натура, з нею було цікаво спілкуватися на будь-які теми. Окрім письменницького дару, Галина Семенівна гарно малювала, володіла мистецтвом петриківського розпису.

До ювілейної дати Галини Семенівни Гай у бібліотеці відбулася година поезії «Не оминеш своїх доріг». Присутні на заході члени клубу «Сузір’я» поринули у світ глибокої поезії авторки, дізнались про цікаві факти біографії творчої сім’ї Анатолія Івановича та Галини Семенівни Гай. Вона – авторка книг поезій: «Під корою вдаваного спокою», «Ера тонких енергій», «Доторк», «Не оминеш своїх доріг», «І вічність яблуком впаде» та повісті «Мій час, моя вода». Галина Гай – лауреатка Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І.С.Нечуя-Левицького та Київської обласної літературної премії ім. Григорія Косинки. 

За подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор, підготовку та впорядкування Київського обласного тому Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Скільки ще змогла б зробити ця талановита письменниця? Та на жаль, її земне життя скінчилося 28 березня нинішнього року. Вона лишається живою у нашій пам’яті, у своїх поезіях…

Немає коментарів:

Дописати коментар