четвер, 2 грудня 2021 р.

Волонтером може стати кожен

5 грудня в Україні відзначається Міжнародний день волонтерів. Напрямків волонтерства дуже багато. Сьогодні у нашій  бібліотеці сімейного читання відбулася зустріч чотирикласників БЗШ №16 (класовод О.Соломаніна) із зооволонтеркою, нашою колегою Олександрою Нагорною. Для дітей було справжнім сюрпризом, що пані Олександра прийшла на зустріч зі своєю вихованкою – дуже вихованою та чемною собакою Малишкою. 

Її волонтерка підібрала покаліченою після аварії, вилікувала, виховала. Тепер це розкішна руда пухнаста собака з розумними очима. Діти принесли на зустріч фото зі своїми улюбленцями, бо вдома мають різноманітних домашніх тварин. Олександра Олександрівна розповіла та продемонструвала на мультимедійному екрані багато історій з життя тварин, якими вона опікується. 

Сотні тварин завдяки волонтерській діяльності  Олександри знайшли своїх господарів в Україні та за кордоном. Основний меседж зустрічі – це любов до братів наших менших. Взяти тварину – це відповідальність, її потрібно не тільки любити, а й піклуватися, приділяти увагу. Всі діти виявили бажання стати волонтерами та опікуватися бездомними тваринами. Подібні зустрічі дуже впливають на емоційний стан дітей, їхні душі відкриті назустріч добру. Дуже важливо, зберегти ці почуття.

Немає коментарів:

Дописати коментар