четвер, 2 вересня 2021 р.

Благослови, моя пречиста земле, узяти слово, що в тобі родилось

Наталка Поклад — знакове ім’я в сучасній літературі, її творчість однаково цікава та цілісна як для дорослого читача, так і для маленького читайлика. Народилася 3 вересня 1951 року в селі Маньківка Бершадського району Вінницької області.
Поет, прозаїк, публіцист, перекладач. Авторка біля 30 книжок. Кожна дитяча книжечка є бажаною для маленьких читачів. Вибагливі книголюбчики достойно поціновують творчість улюбленої письменниці.

Це й не дивно. Характерною рисою стилю авторки у дитячій літературі є природна щира розмова зі своїми допитливими читачами -  не загравання з ними, а відверте довірливе спілкування. Вона тонко розуміє психологію дитини, її світобачення. 

Дитячі твори мудрі і щирі. Недарма вони  ввійшли до хрестоматій, шкільних підручників і збірників для дітей. У її віршах немає нудного повчання, а поетичний голос — це скарб душі, з вродженим смаком до слова та природним обдаруванням, а творчість -  сильна  живильним коренем рідної землі, що вростає у глибіну дитячих сердець, 

Твори Наталки Поклад перекладено білоруською, російською, польською, іспанською та німецькою мовами.  Член Національної спілки письменників України, та Національної спілки журналістів України.

Щиро вітаємо ювілярку з 70-річчям, та зичимо щирих та відвертих маленьких шанувальників.

Немає коментарів:

Дописати коментар