суботу, 11 вересня 2021 р.

Спортом займатися – здоров’я набиратися

День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня, в 2021 році свято припадає на 11 вересня. День фізичної культури і спорту - це професійне свято всіх професіоналів і любителів спорту: спортсменів, ветеранів спорту, викладачів фізкультури, тренерів і взагалі - людей, які ведуть здоровий спосіб життя, активно займаючись фізичною культурою і спортом. 

Україна завжди славилась своїми спортивними досягненнями, адже фізичне виховання – це здоров’я нації. Завдання дорослих - бути прикладом для дітей та залучати їх в спортивні зали та на спортмайданчики. Важливо знати, що заняття спортом позитивно впливає на фізичний, розумовий і соціальний розвиток дитини. Якщо ваш малюк подружиться з фізкультурою і спортом, то набуде багато корисних навичок, а саме:

 ⚽️Спорт відмінно дисциплінує дитину, вчить її наполегливо працювати для досягнення успіху. Крім спортивних результатів, це впливає й на інші сфери життя дитини. Доведено, що діти, які займаються спортом, краще вчаться в школі.

 ⚽️Спорт зміцнює дитячу самооцінку. Займаючись спортом, малюк отримує підтримку й похвалу від батьків, тренера й інших дітей. Спорт учить гідно програвати. Багато батьків побоюються, що їх дитина втратить упевненість у собі, зазнавши поразки. Насправді, досвід поразки необхідний для всіх дітей, оскільки це вчить їх сприймати дійсність і цінувати власні перемоги.

 ⚽️Спорт розвиває соціальні навички. Зазвичай дитина соціалізується тільки в колі своїх однокласників і сім'ї. Завдяки заняттям спортом дитина знайомиться з новими людьми різного віку й поглядів на життя. Це розвиває соціальні навички дитини, допомагає їй боротися з сором'язливістю.

Тож, в цей святковий день, щиро бажаємо дорослим і малим міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України!


Немає коментарів:

Дописати коментар