3 серпня відзначається Всесвітній День кавуна. Ця солодка і смачна ягода - необхідний атрибут літніх пікніків. Відмінно тамуючи спрагу, кавун заслужив своє власне свято. Хоча і не відомо, хто і коли його встановив. Воно не втрачає своєї популярності, набуваючи все більше прихильників щороку. Як вважають історики, батьківщиною кавуна є Південна Африка. Відомо, що ще в Древньому Єгипті вирощували кавуни. Так, в епоху Середнього царства (в 20 столітті до н.е.) кавуни часто поміщали в усипальниці фараонів. Крім того, кавун зображували на стінах гробниць і згадували в давньоєгипетських міфах і в багатьох медичних рецептах стародавніх папірусів. Був він відомий і в Стародавньому Римі, де його їли свіжим або засоленим, а також варили з нього мед. М’якоть кавуна на 92-95% складається з води. В кавунах присутні 19 вітамінів та 11 мінералів. Ще в них міститься 4-6% цукрів: глюкози, фруктози і цукрози. Сік кавуна природним чином вимиває з печінки токсичні речовини. Тому після курсу лікування антибіотиками цю велику солодку ягоду рекомендують їсти часто і великими порціями. Кавуновий сік допомагає відновленню після тривалих тренувань, забігів. Кавун корисний людям, що прагнуть зменшити споживання калорій. У складі кавуна міститься речовина лікопін.- потужний антиоксидант, який є природним ворогом ракових клітин. Дослідження доводять, що регулярне споживання кавуна зменшує ризик розвитку раку простати та молочної залози.
Немає коментарів:
Дописати коментар