неділю, 25 липня 2021 р.

лікуєприрода

Літо у розпалі. Природа дарує нам розмаїття овочів, фруктів – джерело необхідних вітамінів та мінералів Ми багато що знаємо про корисні та цілющі властивості овочів та фруктів. Цікаво дізнатися про властивості овочів зумовлені їх кольором.

Білий

Такий колір мають цибуля, цибуля-порей, хрін, часник, петрушка. Містять фітонциди, які називають природними антибіотиками, оскільки вони мають антибактеріальні властивості. Вони також містять сірку, яка діє як противірусний засіб. Корінь етрушки допомагає травленню.

Жовто-оранжевий

Це в основному морква і гарбуз. Містять бета-каротин і калій. Необхідні для зору, захищають серце. Вони легкі, покращують травну систему. Для засвоєння бета-каротину з моркви необхідно додати чайну ложку олії, а до гарбуза - молока.

Червоний

Помідори та перець містять лікопін - він захищає від раку, хвороб серця, неврологічних захворювань. Червоні антоціани, які містяться в капусті, покращують зір. Червоні овочі також містять калій, який зміцнює серце.

Зелений

Шпинат, салат, брюссельська капуста, брокколі, крес-салат, капуста, щавель. У них є багато вітаміну С (збільшення опірності організму), фолієвої кислоти (для запобігання анемії), бета-каротин (поліпшення зору) і лютеїн (цінний для очей). Допомагає очистити організм від токсинів, зміцнює кровоносні судини.

Капуста і брокколі також містять протиракові речовини. Сірка (міститься в брокколі) дозволяє знищувати віруси. Пам'ятайте, що шпинат і щавель містить щавлеву кислоту (вимиває кальцій з кісток). Тому важливо, готувати їх з молоком.

Чорний

До овочів в цій групі належить баклажан. Він містить багато вітаміну С, поліфенолів і флавоноїдів-рослинних антиоксидантів, які мають захисні антиракові властивості.

Немає коментарів:

Дописати коментар