понеділок, 21 червня 2021 р.

Вітаємо Галину Вдовиченко

21 червня святкує свій день народження українська письменниця Галина Вдовиченко - авторка романів та оповідань, а також неймовірно цікавих творів для дітей.

Дебютувала  письменниця в 2008 році з романом «Пів’яблука», який отримав другу премію конкурсу «Найкраща українська книжка-2009 щотижневика «Корреспондент». Брала участь у Міжнародному конкурсі романів, п’єс та кіносценаріїв «Коронація слова»: роман «Тамдевін» 2009 року отримав першу премію у номінації «романи», казкова повість для дітей «Ліга непарних шкарпеток» – першу премію в номінації «твори для дітей» у 2012 році, роман «Маріупольський процес» переміг у номінації «гранд-романи» у «Гранд-Коронації слова-2015.

За результатами Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2015» роман «Маріупольський процес» потрапив у топ-7 у номінації «Красне письменство. Жанрова література». Роман «Бора» і повість «Ліга непарних шкарпеток» входили у п’ятірки фіналістів «Книги року Бі-Бі-Сі». На Книжковому Арсеналі-2016 дитяче журі конкурсу «Волохатий олівець» нагородило повість «36 і 6 котів» відзнакою «Лиса ручка» «За найсмішнішу книжку року»

Книжка “Сова, яка хотіла стати жайворонком” (видавництво “Чорні вівці”) потрапила до міжнародного каталогу дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2019» («White Ravens 2019»). Повість “36 і 6 котів” (“Видавництво Старого Лева”) стала переможцем у номінації “Дитяча література (проза)” на фестивалі Book Space Fest -2019 у Всеукраїнському літературному конкурсі прозових україномовних видань.

Творчий доробок Галини Вдовиченко: романи “Пів’яблука" та "Інші пів’яблука”, “Найважливіше – наприкінці”, “Маріупольський процес”, “Тамдевін”, “Бора”, “Купальниця”, “Хто такий Ігор?”, збірки малої прози “Ось відкрита долоня”, книжки для дітей – “36 і 6 котів” (серія), “Ліга непарних шкарпеток”, “Чорна-чорна курка”, “Засинай. Прокидайся”, “Мишкові миші”, “Котохатка”, “Сова, яка хотіла стати  жайворонком”.

Кілька дитячих книжок перекладені китайською, білоруською, словацькою, латвійською, російською мовами.


Немає коментарів:

Дописати коментар