понеділок, 7 червня 2021 р.

Кроки Незалежності

 Згадуємо 2007 рік

🇺🇦9 січня. Стів Джобс показує світу перший айфон - поєднання телефона, планшета та музичного плеєра. Щоб створити телефон із сенсорним екраном, інженери компанії працювали два з половиною роки в режимі суворої секретності.
🇺🇦17 січня. Внаслідок нещасного випадку під час полювання в районній лікарні міста Ізюм помер народний депутат Верховної Ради України, заступник голови фракції Партії Регіонів Євгеній Кушнарьов.
🇺🇦18 квітня. Україна і Польща виграли тендер на проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».
🇺🇦12 травня. Андрій Данилко, він же Вєрка Сердючка – найпопулярніша фігура Євробачення 2007 року. Фінляндія, яка приймає конкурс, відверто симпатизує українській зірці та її епатажним костюмам. Україна посіла друге місце, поступившись конкурсантці із Сербії.
🇺🇦16 липня. У Буському районі Львівської області на перегоні Красне — Ожидів зійшли з колії та перекинулися 15 цистерн з жовтим фосфором товарного потягу, що слідував зі станції Аса (Джамбул, Казахстан) до станції Оклеса (Республіка Польща). В результаті сходження цистерн було пошкоджено 50 м залізничної колії, близько 100 м контактної мережі та три опори; внаслідок пожежі продуктами горіння отруїлося і були госпіталізовані 152 особи (з них 27 дітей), у тому числі 14 рятувальників МНС, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі, 3 медичних працівники, які надавали невідкладну медичну допомогу в зоні надзвичайної ситуації, решта – жителі навколишніх сіл.
🇺🇦21 липня. У Великобританії вийшла друком сьома книга про Гаррі Поттера «Гаррі Поттер і смертельні реліквії» Джоан Роулінг. Протягом першої доби від момент релізу книги у Великій Британії та США було продано рекордні одинадцять мільйонів примірників. Українською книга вийшла 25 вересня у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» і була першим у світі перекладом з англійської.
🇺🇦13 жовтня. У Дніпропетровську сталась одна з наймастабніших українських трагедій – в 10-поверховому житловому будинку Дніпропетровська відбувся вибух газу. Загинуло 23 людини, понад 20 госпіталізовані.
🇺🇦18 листопада. У шахті ім. Засядька стався потужний вибух, під час якого загинуло 106 гірників та 66 було госпіталізовано.
🇺🇦4 грудня. Представник політичного блоку «Наша Україна - Народна самооборона» Арсеній Яценюк обраний головою Верховної Ради України.
🇺🇦18 грудня. Юлія Тимошенко вдруге стала прем'єр-міністром України.

Немає коментарів:

Дописати коментар