Лишень спробуйте відгадати, скільки років найстарішій пасці. Не повірите – 200! Спекли її у Страсну пʼятницю 1821-го. Нинішня власниця паски, уродженка Лондона 93-річна Ненсі Тітман, повідала, що першим здобу взяв до рук ще її прапрапрадід Вільям Скіннер. "Це сімейна реліквія. Вона переходить від покоління до покоління", - розповідає власниця паски.
Неймовірно, але навіть через 200 років випічка зберегла запах, плісняви нема і сліду, а на верхівці цього кулінарного витвору проглядається хрест, яким кондитер прикрасив свій виріб. Як йому вдалося спекти такий довговічний продукт? Кулінари припускають, що справа не в рецепті, а в умовах зберігання: випічка знаходиться у теплому і сухому місці, що й убезпечило її від плісняви. А от Ненсі Тітман стверджує, що секрет у тому, що паска, спечена у Страсну п'ятницю, ніколи не псується.
Немає коментарів:
Дописати коментар