четвер, 22 квітня 2021 р.

Іншої землі у нас не буде, треба нашу землю зберегти

 Щороку 22 квітня у світі відзначають День Землі

Ми зібрали 7 дуже простих способів, які можуть допомогти зберегти довкілля та ще й зекономити.
Відмовитися від поліетиленових пакетів 
Наприклад, в магазині замість них можна використовувати багаторазові торбинки. Це не тільки зменшить кількість споживаного вами поліетилену, а й допоможе заощадити.

Відмовитися від одноразових пляшок та посуду
 
Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду – звичайний.
Бути енергоефективним у побуті 
Вдень використовуйте ресурси природного світла. Коли вже вмикаєте світло ввечері, робіть це тільки там, де це необхідно. Використовуйте енергозберігаючі лампи – вони служать довше і споживають менше енергії, ніж звичайні. Особисто я восени та взимку ще люблю свічки – і електроенергію економить, і романтично.
Не грійте в чайнику більше води, ніж потрібно. А замість того, щоб сильніше увімкнути опалення, можна просто вдягти улюблений светр, у якому буде тепло й затишно.
Обирати найбільш екологічній транспорт 

Замість використання персональної автівки, громадського транспорту, можна їздити на роботу на велосипеді або пішки. Це не тільки екологічно, а ще й безкоштовно. Бонус в такому випадку - скинуті калорії. Плюс, не доведеться платити за бензин або ж проїзд громадським транспортом. Та і абонемент в спортзал стає менш необхідною витратою.
Економити воду 

Замість ванни, можна прийняти душ. При чищенні зубів намагайтесь закривати воду. Вимикання води, поки ви чистите зуби два рази на день, може зберегти 30 літрів води на день – а це 900 літрів на місяць.
Купуйте менше та не викидайте 

Досить часто стається так, що речі, які ми купуємо, стають нам невдовзі непотрібними. Що з ними робити? Викидати? Звичайно ні! Речі можна залишити на вулиці або віддати до церкви, принести до пункту допомоги безхатькам, особливо взимку. А ще старим речам можна спробувати дати друге життя.
Сортувати сміття і віддавати на переробку 

Замість того, щоб скло, пластик та папір опинилися на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти. Для цього ми маємо сортувати відходи та викидати їх у спеціальні смітники для переробки. Віддавати на переробку можна такі речі як папір, батарейки, пластик, метал, скло та багато іншого.

Немає коментарів:

Дописати коментар