понеділок, 15 лютого 2021 р.

Дітям про Лесю Українку


Українську письменницю Лесю Українку знає весь світ. Її творами зачитуються і дорослі, і  діти. Працівники бібліотеки сімейного читання завітали до першокласників СПМШ №16 на літературну годину «Леся Українка – дітям», присвячену 150-літньому ювілею поетеси. Маленькі читайлики познайомилися з біографією Лесі Українки, яка народилася 25 лютого 1871 року, в сім’ї Косачів, що належала до старовинного дворянського роду. Її мама, письменниця Олена Пчілка, навчала доньку грамоті вдома. Леся була дуже здібна до навчання, знала 7 іноземних мов. Зростала у великій дружній родині. Була допитливою та талановитою: гарно малювала, грала на фортепіано. Все зачаровувало маленьку Лесю: і спів птахів, гомін старезних дубів. В дитинстві вона дуже любила вірші та казки. З чотирьох років сама читала книги. Пізніше написала казки про нерозумного горобчика «Біда навчить», якого ніхто не хотів навчити розуму; про Оха-чародія з підземного царства, а її вірші для дітей – зачаровують любов’ю до природи, рідного краю.

Першокласники із захопленням подивились мультфільм у 3D форматі про Мавку – давнє казкове міфологічне створіння із твору «Лісова пісня».

Леся Українка прожила нелегке життя, тому її твори не завжди веселі. Вони вчать нас долати труднощі, як це робила сама Леся.

Щиро дякуємо вчителям Валентині Костині, Анастасії  Стешиній, Вікторії Засусі за плідну співпрацю з бібліотекою.

Немає коментарів:

Дописати коментар