понеділок, 22 лютого 2021 р.

Кроки Незалежності

У 2021 році Україна святкує 30-річчя Незалежності. До цієї визначної дати у повідомленнях під хештегом #Кроки_Незалежності разом згадаємо події, які творили історію України з року в рік.

1993 рік

👉Цей рік новітні історики називають роком втрачених можливостей. Становище країни прирівнюють до стану країни, яка щойно вийшла зі світової кризи.

👉Із січня отримання закордонної візи для громадян України можливе лише при наявності запрошення. Так закордон реагує на навалу новітніх бізнесменів, яких у народі прозвали "човниками".

👉Початок року ознаменувався першим, а надалі постійним, газовим шантажем - Росія заявляє, що з 25 лютого в Україну буде припинено постачання газу.

👉Навесні 1993 року починається перша, але не остання затяжна парламентська криза, яка підсилюється страйком шахтарів, невдоволенням народних мас і закінчуються відставкою прем'єр-міністра Леоніда Кучми, а також рішенням про дострокові президентські і парламентські вибори.

👉У березні Міністерство охорони здоров'я України, посилаючись на брак фінансів, визнає, що в країні дефіцит ліків.

👉Улітку 1993 року в Києві проходить перший кіноринок "Відкрита зона", на якому були представлені переважно історичні драми українського виробництва:"Вінчання зі смертю" Миколи Мащенка та "Гетьманські клейноди" Леоніда Осики.

👉22 жовтня учасники УПА, які воювали з нацизмом, отримали за законом статус ветеранів.

👉Кінець світу, запланований так званим "Білим братством"на 24 листопада, не відбувся. Проте стався кінець самого братства. Його очільники - Юрій Кривоногов та Марина Цвигун були ув'язнені.

👉Від початку 1993 року і до сьогоднішнього дня американський долар був і залишається провідною валютою на фінансовому ринку України.

Немає коментарів:

Дописати коментар